NIEUWS - Steeds meer vraag naar tandenbleken!

Een onderdeel voor cosmetische behandelingen bij de tandarts is een whitening. Bleken is de populairste methode op dit moment voor een professionele whitening, aldus het witter maken van je tanden.

We merken als dé mondzorgpraktijk voor cosmetische wensen in regio Rotterdam dat er steeds meer vraag is naar whitening. Het tandenbleken is vooral populair bij jongeren.

Het bleken van je tanden kan op verschillende plaatsen, met verschillende methoden en materialen. Een whitening bij de tandarts of mondhygiënist kan op 3 verschillende manieren. Bleken door middel van lichtenergie, thuis tandenbleken (met instructies en onder begeleiding van een professional) en intern bleken (meestal 1 element) .

Een tandarts of mondhygiënist bleekt jouw tanden meestal met waterstofperoxide (maximaal 6%). Dit percentage ligt hoger dan de toegestane hoeveelheid bij bijvoorbeeld schoonheidssalons of kant en klare thuissetjes. In schoonheidssalons is de toegestane hoeveelheid waterstofperoxide 0,1% en daarom wordt er vaak voor gekozen om te werken met andere producten. Echter hebben deze producten vaak meer een uitdrogend effect op jouw tanden en merken we dat cliënten vaak ontevreden zijn.

Bij Carnisse Mondzorg houden we het bleken verantwoord. Het belangrijkste is dat je gebit gezond is. Er zijn verschillende punten waar wij als tandartspraktijk ook rekening mee houden voor we een whitening zullen uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld een vulling of een kroon, dan kleurt dit niet mee en zal dit vervangen moeten worden om een mooi resultaat te krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat het tandvlees gezond is en al het tandsteen verwijderd is voordat we kunnen beginnen aan een bleekbehandeling bij de tandarts of mondhygiënist. We zullen je op de hoogte brengen van de risico’s en een helder beeld scheppen in verwachtingen.

Waarom Carnisse Mondzorg?

-        De gezondheid van jouw gebit staat bij ons voorop

-        Zeer ervaren en kundig team aan tandartsen en mondhygiënisten

-        We zijn eerlijk over de te verwachte resultaten

-        We informeren je goed over de mogelijkheden en de risico’s

-        We bieden ook andere oplossingen dan alleen tandenbleken

Op deze pagina leggen we meer uit over tandenbleken. 

Heb je n.a.v. dit nieuwsbericht nog vragen of heb je interesse in een whitening, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

 

Terug