Slaapapneu

De MRA, de oplossing voor bijna iedereen.

Snurken, niet prettig voor je partner… maar soms ook niet voor jezelf! Bij het obstructieve-slaapapneusyndroom sluit de bovenste luchtweg, waardoor men spreekt van een dichte ademweg, een obstructie.

Je klachtenpatroon kan bestaan uit een zeer onrustige slaap, niet uitgerust wakker worden en overdag in slaap vallen op onverwachte momenten, extreme vermoeidheid, vage klachten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk, het behoort tot de eerste levensbehoeften. Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het snurken. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de mens én de partner, waardoor voor beiden slaapstoornissen kunnen ontstaan. Soms zeer grote slaapstoornissen. Het veroorzaakt minimaal een sociaal probleem omdat partners vaak apart gaan slapen. Maar met name de slaapapneu kan gezondheidsbedreigende situaties veroorzaken.

MRA

Een gebitje dat je ‘s nachts draagt kan het snurken in elk geval verminderen en meestal helemaal voorkomen. Zo’n gebitje wordt een snurkbeugel of MRA-beugel genoemd. Ook slaapapneu kan op deze eenvoudige manier worden voorkomen en wordt in de meeste gevallen zelfs vergoed door de verzekering.

In goede handen

  • Eerst proberen, daarna aanschaffen
  • Weer rustig slapen
  • Weer uitgerust wakker worden
  • Transparant over kosten
  • Transparant in verwachting
  • Functioneel snurkonderzoek

Daarom Carnisse Mondzorg:

Ruim 20 jaar ervaring in tandheelkunde
Ervaren team
Hulp bij snurkproblemen
Eerst uitproberen
Bitjes op maat

Wim van der Torre, tandarts

Wim van der Torre, tandarts

Bij Carnisse Mondzorg bieden wij je de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een snurkbeugel te proberen. Hiermee voorkom je het risico dat je investeert in een snurkbeugel zonder dat deze uiteindelijk het gewenste resultaat oplevert. Als de snurkbeugel goed bevalt, kun je overgaan tot aanschaf van een definitieve snurkbeugel. Daarbij brengen wij de kosten van de tijdelijke voorziening in mindering.

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken