Snurken

Het geluid dat we snurken noemen, ontstaat in uw keelholte. Daar bevinden zich jouw tong, je huig en je stembanden. Als je inademt, ontstaat onderdruk achterin in uw keelholte en dat trekt de wanden van de keelholte naar elkaar toe. Daardoor gaat alles trillen en begin je te snurken.

Bij het obstructieve-slaapapneusyndroom (OSAS) sluit de bovenste luchtweg zelfs, waardoor men spreekt van een dichte ademweg, een obstructie. Dit veroorzaakt ademstilstand en kan per nacht (te) vaak voorkomen. Het klachtenpatroon van de cliënt kan bestaan uit een zeer onrustige slaap, niet uitgerust wakker worden, overdag in slaap vallen op onverwachte momenten, extreme vermoeidheid, vage klachten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Een goede nachtrust is erg belangrijk, het behoort tot de eerste levensbehoeften. 

Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het snurken. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de mens én de partner, waardoor voor beiden slaapstoornissen kunnen ontstaan. Soms zeer grote slaapstoornissen. Het veroorzaakt minimaal een sociaal probleem omdat partners vaak apart gaan slapen. Maar met name de slaapapneu kan gezondheidsbedreigende situaties veroorzaken.

MRA-Beugel

Een gebitje dat je ‘s nachts draagt kan het snurken in elk geval verminderen en meestal helemaal voorkomen. Zo’n gebitje wordt een snurkbeugel of MRA-beugel genoemd. Ook slaapapneu kan op deze eenvoudige manier worden voorkomen en wordt in de meeste gevallen zelfs vergoed door de verzekering.

Bij Carnisse Mondzorg bieden wij je de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een snurkbeugel te proberen. Hiermee voorkom je het risico dat je investeert in een snurkbeugel zonder dat deze uiteindelijk het gewenste resultaat oplevert. Als de snurkbeugel goed bevalt, kun je overgaan tot aanschaf van een definitieve snurkbeugel. Daarbij brengen wij de kosten van de tijdelijke voorziening in mindering.

Alles start met het in kaart brengen van jouw klachten. Dit wordt wereldwijd gedaan met behulp van de erkende ESS (Epworth Sleeping Scale). 

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken