Kronen en bruggen

Samen met ons in één team...

Ja, het is echt teamwork. Samen met ons “state of the art” tandtechnisch lab maken wij voor jou duurzame vervangingen voor jouw tanden en/of kiezen. En komen dromen uit....

Wanneer je tanden of kiezen beschadigd, verkleurd of bijvoorbeeld gebroken zijn, kan een kroon of brug een goede oplossing zijn. Kronen en bruggen bieden een duurzame oplossing… Kwaliteit staat bij Carnisse Mondzorg voorop, zodat jij weer zorgeloos kunt eten, drinken en lachen en niet eens merkt dat je eigen tand of kies vervangen is. Fijn toch? We werken nauw samen met onze tandtechnici voor een perfect passend resultaat, zij gebruiken kwalitatief hoogwaardige materialen en wij zorgen voor een comfortabele behandeling en goede nazorg.

Wat is een kroon?

Een kroon is een opgebakken porseleinen kapje dat de tandarts over een afgeslepen tand of kies (of implantaat) heen plaatst. Dat zie je, maar je voelt 't niet.

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden (of implantaten) van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Inlay/ Onlay

Een inlay of onlay is een mogelijk alternatief voor een vulling of kroon. Deze methode is zeer precies. De inlay of onlay is precies zo gevormd dat deze in/op jouw tand of kies past. Een ander voordeel aan deze methode is dat het sterker is dan een gewone vulling en voorkomt dat jouw tand of kies instabiel wordt.

Een inlay of onlay is maatwerk. De tandarts zal zorgdragen voor de voorbereiding. Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken, wordt de tand of kies plaatselijk verdoofd. Indien er een oude vulling zit, zal deze worden verwijderd en de tandarts zal het tandbederf verwijderen. Vervolgens maken wij een scan of afdruk van je gebit en sturen we deze informatie op naar ons tandtechnisch laboratorium. We zorgen ter plekke voor een tijdelijke voorziening.

Na twee weken is de inlay of onlay klaar en zal deze worden geplaatst met een speciaal cement.

Voordelen

  • Duurzaam
  • Natuurlijke vorm en kleur
  • Normale functionaliteit terug
  • Geen zorgen
  • Ook bij cosmetische behandelingen

Wij zorgen voor

  • Een pijnvrije behandeling
  • Kritische tandartsen en tandtechnici
  • Een mooi resultaat
  • De nieuwste technieken
  • De beste materialen

Daarom Carnisse Mondzorg:

Ruim 20 jaar ervaring in tandheelkunde
Duurzaam
Natuurlijk resultaat
Functioneel
Pijnvrij

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken