Zorg goed voor je mond.

Bij Carnisse Mondzorg
kun je rekenen op complete mondzorg!

Wij werken als multidisciplinair team nauw samen om jouw gebit (en dat van je partner, gezin, opa, oma of wie dan ook) in optimale conditie te houden. Wij houden van duidelijke informatie en leggen duidelijk uit wat het beste is om te doen. Het inventariseren van de huidige toestand van het gebit en het maken van een plan voor de lange termijn is belangrijk. En daar nemen wij samen met jou de tijd voor… Wij maken gebruik van de modernste technieken, hebben de laatste ‘state of the art’ apparatuur! En, om onze kwaliteit te borgen, laten wij ons regelmatig auditeren en zijn we ISO gecertificeerd. Jouw gebit is bij ons echt in goede handen.

Voorkomen is beter dan genezen

Met onze kennis over preventie en met de technieken die er tegenwoordig zijn om het gebit te herstellen, is het goed mogelijk om uw eigen gebit een leven lang te behouden. En dat is een geruststellend idee, toch?

Je bent welkom

Wij hebben geen wachtlijsten… Wij zien je graag als nieuwe cliënt van Carnisse Mondzorg! Een eerste kennismaking en een informatief onderzoek vinden wij heel belangrijk, zo leggen wij de basis voor je verdere behandeling. Ook geven wij je inzicht in de kosten die eventuele behandelingen met zich meebrengen. Dus achteraf geen verrassingen, maar wel een stralend gebit!

 

Periodieke controle

Het algemeen onderzoek dan wel de periodieke controle is bedoeld om de tandarts een helder beeld te geven van de mondgezondheid van de cliënt. Daarnaast vinden wij het bij Carnisse Mondzorg heel belangrijk om de cliënt uitvoerig te informeren. Een modern hulpmiddel hierbij is de intra orale camera, de zogenaamde Intracam. Er worden live foto’s gemaakt van de situatie in de mond, waardoor jij als cliënt direct op het scherm kan zien hoe een tand of kies eruitziet. Dit beeld geeft de tandarts de gelegenheid je zorgvuldig over eventuele problemen te informeren.

Jouw tandarts onderzoekt tijdens een controle of er problemen zijn met jouw tanden en kiezen, slijmvliezen, tandvlees en kauwstelsel en maakt een zorgplan rekening houdend met verschillende persoonlijke aspecten.
Indien de tandarts problemen vaststelt, zal er een wijziging worden aangebracht in jouw persoonlijk zorgplan en een behandelplan opgesteld om deze problemen voor je op te lossen. In sommige gevallen kiest de tandarts ervoor om de aandoening te monitoren.

 

Gaatjes vullen

Bacteriën in de mond kunnen een tand of kies beschadigen. Indien deze beschadiging het glazuur en tandbeen van die tand of kies aantast, spreken wij van cariës. Met andere woorden: gaatjes. Een beginnende beschadiging van de tand of kies is omkeerbaar met de juiste preventie; wij spreken dan niet van cariës maar van ontkalking.

Tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Carnisse Mondzorg gebruikt alleen witte vullingen. Witte vullingen worden gemaakt van composiet, glasionomeer of compomeer. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van amalgaam (zilverkleurige vulling). Om verschillende redenen worden deze vullingen niet meer gelegd. Eén belangrijke reden is dat er meer weggeboord moet worden door de tandarts dan alleen het gaatje. Het grote voordeel aan composiet vullingen is dat deze mooier zijn, maar er ook geen gezond tandweefsel weggehaald hoeft te worden.

 

Hoe gaat een behandeling in z’n werk?

  • Allereerst zal worden bepaald welke kleur het beste past bij de te vullen tand of kies. Soms kiest de tandarts ervoor om verschillende kleuren te mengen, om zo het meest natuurlijke resultaat te creëren.
  • Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken, beslissen we samen of een verdoving nodig is.
  • In sommige gevallen moet de oude vulling worden vervangen. Als dit het geval is, zal deze eerst worden verwijderd. Indien de kies voor de eerste keer wordt behandeld, zal het aangetaste deel door de tandarts worden weggeboord.
  • Een vulling blijft alleen goed zitten als het oppervlak goed droog is. De volgende stap heet daarom ook het droogleggen van de tand of kies. Soms gebruiken wij daarvoor een rubberen lapje, ook wel rubberdam of cofferdam genoemd. Deze wordt over de te behandelen tand of kies getrokken, zodat het oppervlak goed droog gemaakt kan worden.
  • Om ervoor te zorgen dat de vulling goed blijft zitten bestaat er ook een speciale plaktechniek afhankelijk van het vulmateriaal. Door een bepaalde vorm van belichting wordt deze laag hard.
  • Nu kan de vulling worden gelegd. Meestal wordt deze in een aantal lagen aangebracht. Wederom gebruiken wij onze lamp om de lagen uit te harden. Tijdens het aanbrengen van de lagen controleren wij samen met jou of het oppervlak niet te hoog is.
  • Tot slot wordt de vulling gepolijst of afgelakt.

 

“Ik snap wat er gaat gebeuren, dit maakt me minder zenuwachtig” – Jeffrey Tiggel

Op je gemak

  • We nemen de tijd
  • Altijd vrolijke medewerkers
  • We begrijpen jouw angst en helpen je hierbij
  • Digitaal meekijken in je mond
  • Bij acute pijn altijd dezelfde dag geholpen
  • Behandelen zonder pijn

Jouw complete mondzorg in Barendrecht

  • Goed bereikbaar vanuit de randstad
  • Tram & bus stopt voor de deur
  • Gratis parkeren
  • Geen wachtlijsten
  • Alles onder één dak
  • De nota dienen wij voor je in

Daarom Carnisse Mondzorg:

Ruim 20 jaar ervaring in tandheelkunde
Hoogwaardige zorg
Alles onder één dak
Geen wachtlijsten
Zonder angst en pijn

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken