Parodontologie – Carnisse Mondzorg – Barendrecht
Header afbeelding

Parodontologie

Uw tanden krijgen hun kleur en uitstraling door hun omgeving. Het tandvlees speelt een zeer belangrijke rol in hoe uw tanden en mond eruit zien. Het is dus zeker zo belangrijk dat het tandvlees gezond en gaaf is!

Het kan echter toch gebeuren dat het tandvlees ziek wordt en beschadigd raakt. Het onderliggende kaakbot trekt zich terug en het tandvlees gaat mee. Hierdoor ontstaan en blootliggende tandhalzen die niet mooi en pijnlijk kunnen zijn. De tanden gaan er lelijk uitzien en er ontstaat een slechte adem door ontstekingen in het tandvlees. In het ergste geval kunnen tanden en kiezen verloren gaan. Deze slechte tandvlees conditie is ook bewezen slecht voor uw algemene gezondheid en kan tot ernstige ziekte verschijnselen leiden. De bacteriën die bij parodontitis (tandvleesziekte) betrokken zijn kunnen via de bloedbaan op diverse andere locaties in het lichaam komen en problemen veroorzaken.

De weefsels rondom de tanden (parodontium) moeten bij ziekte daarom behandeld worden. Dit gebeurd deels door de mondhygiëniste die de tanden en het tandvlees professioneel reinigt en een instructie mondhygiëne geeft. Daarna zal de tandarts de overgebleven plekken met parodontitis behandelen met medicijnen en/of plaatselijke chirurgie. Verloren tanden moeten dan worden verwijderd.

Goede zorg voor uw tandvlees is dus zeer belangrijk voor het behoud van een gezond en klachtenvrij gebit!