Angst

Angst voor de tandarts

Veel mensen maken zich in mindere of meerdere mate zorgen over een tandartsbezoek. Een aantal van deze cliënten vertelt dit direct en is hier open over. Een aantal vertelt dit niet direct. Bij Carnisse Mondzorg is iedere medewerker zich ervan bewust dat angst voor de tandarts bij cliënten aanwezig kan zijn.

Angst kan worden veroorzaakt door onwetendheid over de behandeling of de situatie in de mond. Een andere angstveroorzaker is een pijnlijke behandeling. Daarom zijn alle medewerkers van Carnisse Mondzorg getraind om een goede uitleg te geven en hun cliënten pijnvrij te behandelen. Daarom beschikken de medewerkers bij Carnisse Mondzorg over de modernste verdovingstechnieken.

Natuurlijk kun je je ondanks deze maatregelen oncomfortabel voelen. Als je dit aangeeft, wordt in aparte zittingen dieper ingegaan op de oorzaak van de angst en wordt door uiterst voorzichtig behandelen getracht de angst zoveel mogelijk beheersbaar te maken. Tijdens deze bezoeken wordt vaak niet direct behandeld maar veel uitleg gegeven, én goed geluisterd. Blijft de angst bestaan, dan wordt eventueel onder narcose behandeld, of wordt overleg gepleegd met een psycholoog.

Angst leidt vaak tot minder een frequent tandartsbezoek en minder preventie, waardoor allerlei problemen in de mond kunnen ontstaan. Daarom streven wij bij Carnisse Mondzorg ernaar om bij alle cliënten de angst te verminderen of helemaal weg te nemen. Het team is erop getraind om op geen enkele manier angst te veroorzaken, al helemaal niet bij kinderen.

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken