Orthodontie

Iedereen wil graag een mooi gebit met rechte tanden. Maar wat nog belangrijker is: tanden en kiezen die recht op elkaar staan, zijn beter te reinigen. Goed kunnen reinigen is belangrijk voor het behoud van het gebit op de langere termijn. Ook kunnen we met goed aansluitende tanden voorkomen dat je kaakgewrichtsklachten krijgt.

Wij vinden het van groot belang dat het gebit van kinderen op 8-jarige leeftijd gecontroleerd wordt op mogelijke scheefgroei op latere leeftijd. Als kinderen nog jong zijn, valt er nog makkelijk veel te corrigeren met een beugel. Vandaar dat wij je zullen adviseren om jouw kind, ook als het ogenschijnlijk geen beugel nodig heeft, hierop te laten controleren. Indien een orthodontische behandeling onnodig blijkt, brengen wij dit consult niet in rekening.

Maar ook als je al volwassen bent, behoort een recht en regelmatig gebit nog steeds tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten beugels. Welke beugel bij jouw persoonlijke situatie past, is afhankelijk van meerdere factoren. Wij starten het traject altijd met een eerste consult. We maken dan graag even kennis met je en bekijken de beginsituatie.

 

Werkwijze

Eerste consult

Tijdens het eerste consult maken we graag even kennis met je. We werpen een eerste blik en zullen uiteraard onze bevindingen met je delen. Om jouw situatie goed te kunnen beoordelen, maken we een vervolgafspraak voor een nader onderzoek. Je krijgt een kostenoverzicht mee betreffende het nader onderzoek. Je bent in de gelegenheid om jouw verzekeraar te informeren met betrekking tot de eventuele vergoeding.

Nader onderzoek

Tijdens dit onderzoek worden er röntgenopnamen en gipsmodellen van je gebit gemaakt. Aan de hand van de analyse van de foto’s met de gebitsmodellen stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op.

Bespreken van het behandelplan

Tijdens het bespreken van het behandelplan, bespreken we de mogelijkheden betreffende de beugelbehandeling. Ook dit keer brengen wij je op de hoogte van de geschatte kosten. Uiteraard ben je in de gelegenheid vragen te stellen.

Als je wenst, plannen we een vervolgafspraak om de orthodontische behandeling te starten.

De tijdsduur van de actieve behandeling is afhankelijk van meerdere factoren, zoals groei en ontwikkeling van de kaken en gelaat, de tandontwikkeling en de medewerking van de cliënt. Daarom kunnen we hier geen exacte tijdsduur voor geven.

Als we een ‘vaste beugel’ bij jou of je kind plaatsen, is een maandelijkse controle gewenst. Tijdens die controle kijken we naar de voortgang en mondhygiëne. Eventueel worden er aanpassingen gedaan aan de beugel, om het proces voort te zetten. Ook adviseren wij alle cliënten met een beugel om elke 3 maanden een afspraak te maken bij de preventie-assistent. Ons preventieprotocol voor orthodontie cliënten is er op gericht om de mondgezondheid te waarborgen.

Resultaat en nazorg

Door het vastzetten met een ‘dun draadje’ en/of door gebruik te maken van een doorzichtig plaatje na afronding van de behandeling, blijven de tanden recht staan en wordt verhinderd dat ze hun ‘oude’ positie weer innemen.

 

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken