Implantaten

Waar tanden en kiezen ontbreken kunnen deze worden vervangen door implantaten. Een implantaat is een kunstwortel met een kroon of brug. Ook kunnen deze implantaten worden gebruikt als verankering voor een gebit. Wij spreken dan van een klikgebit. Tevens kan een gebit worden vastgemaakt op implantaten. Dan spreken wij van een vaste implantaat-gedragen brug.

Het kan voorkomen dat je door bijvoorbeeld een ongeval of aangeboren afwijking of andere redenen een tand of kies mist. Het is dan mogelijk om de lege plek te vervangen door een implantaat, zonder de gezonde aangrenzende tanden of kiezen aan te passen.  Een implantaat is eigenlijk een kunstwortel van titanium en wordt in de kaak geplaatst ter vervanging van de natuurlijke wortels. 

Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Eerst wordt de plek waar het implantaat komt goed verdoofd door de tandarts of assistent. Zodra de verdoving goed werkt wordt er door de tandarts een sneetje in het tandvlees gemaakt en wordt er een gaatje in het bot geboord. De titanium kunstwortel wordt daarin geschroefd en wordt er een afdekschroefje geplaatst en het tandvlees weer netjes dicht gemaakt. Na meestal drie maanden, wanneer het implantaat goed verankerd is, wordt het tandvlees vrij gelegd en plaatsen wij een opzetstukje, zodat we een scan kunnen maken om een kroon te kunnen vervaardigen. 

Nadat de behandeling heeft plaats gevonden is nazorg uiterst belangrijk. Jouw tandarts kan je adviseren om bijvoorbeeld met regelmaat een afspraak te maken met jouw mondhygiënist. 

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken