Kaakgewrichtsklachten

Jouw expert voor verlichting van klachten

Pijn in de kaken, moe van het kauwen, aanhoudende pijn in of om het oor. Of je hoort bijvoorbeeld geluiden in het kaakgewricht tijdens het kauwen. Ook kan het zijn dat je je onderkaak niet goed kunt bewegen. Misschien heb je zelfs last van aanhoudende oorpijn of hoofdpijn, oorsuizen en kramp.

Dit zijn allemaal klachten die te maken kunnen hebben met je gebit, je kaakgewricht of jouw kauwspieren. Wij kunnen je helpen de oorzaak op te sporen en jouw klachten op te lossen.

Oorzaak

Een veel voorkomende oorzaak is overmatig of verkeerd gebruik van kaken, tanden en kiezen. De kaken kunnen bijvoorbeeld extra en langdurig verkeerd belast worden door tandenknarsen, klemmen of nagelbijten. Als veel kiezen ontbreken kan dit leiden tot overbelasting van het kaakgewricht of de kauwspieren. Verder kunnen ziekten, bijvoorbeeld reumatische aandoeningen, ook kaakgewrichtsklachten veroorzaken.

In goede handen

  • Een ervaren tandarts
  • Advies op maat
  • Oplossingen voor tandenknarsen
  • Hulp bij gevolgen van tandenknarsen

Daarom Carnisse Mondzorg:

Ruim 20 jaar ervaring in tandheelkunde
Ervaren team
Hulp bij knarsen
Stabilisatie
Bitjes op maat

Wim van der Torre, tandarts

Wim van der Torre, tandarts

Allereerst is een uitgebreid onderzoek nodig van het gebit, het kaakgewricht en de kauwspieren om te achterhalen waar de klachten vandaan komen. Ook kijken wij of tanden en kiezen opvallend zijn afgesleten en of ze goed op elkaar passen. Daarnaast letten wij op geluiden in het kaakgewricht en onderzoeken we het functioneren van de onderkaak. Bijvoorbeeld door te testen hoe ver je jouw mond kunt openen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo is er een uitneembaar plaatje van plastic, ook wel spalk genoemd, dat over de tanden en kiezen geschoven wordt. De spalk kan zowel ’s nachts als overdag gedragen worden om de gevolgen van het tandenknarsen en klemmen te verminderen. Tot slot kunnen wij je oefeningen leren of je trainen om op een andere manier te kauwen.

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken