Periodieke controle

Het algemeen onderzoek dan wel de periodieke controle is bedoeld om de tandarts een helder beeld te geven van de mondgezondheid van de cliënt. Daarnaast vinden wij het bij Carnisse Mondzorg heel belangrijk om de cliënt uitvoerig te informeren. Een modern hulpmiddel hierbij is de intra orale camera, de zogenaamde Intracam. Er worden live foto’s gemaakt van de situatie in de mond, waardoor jij als cliënt direct op het scherm kan zien hoe een tand of kies eruitziet. Dit beeld geeft de tandarts de gelegenheid je zorgvuldig over eventuele problemen te informeren.

Jouw tandarts onderzoekt tijdens een controle of er problemen zijn met jouw tanden en kiezen, slijmvliezen, tandvlees en kauwstelsel en maakt een zorgplan rekening houdend met verschillende persoonlijke aspecten.
Indien de tandarts problemen vaststelt, zal er een wijziging worden aangebracht in jouw persoonlijk zorgplan en een behandelplan opgesteld om deze problemen voor je op te lossen. In sommige gevallen kiest de tandarts ervoor om de aandoening te monitoren.

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Afspraak maken